12/11/2010

Skanu ir sveika - Trinta morkų ir apelsinų sriuba

Ingredientai:

6 - 8 vidutinio dydžio morkos, nuluptos ir susmulkintos,
1 svogūnas, nuluptas, susmulkintas,
1 apelsinas, nutarkuotos žievelės,
200 ml. apelsinų sulčių,
žiupsnelis druskos ir pipirų,
1/2 arbat. šaukšt. cukraus
1 l. daržovių sultinio,

Paruošimas:

Daržovių sultinį užvirinkite. Sudėkite morkas ir svogūnus. Virkite 30 - 40 min, kol morkos taps labai minkštos. Nuimkite sriubą nuo ugnies ir leiskite truputį ataušti.

Suberkite apelsinų žieveles ir cukrų. Tada sriubą sutrinkite mikseryje arba rankiniu blenderiu.

Supilkite apelsinų sultis. Paragaukite ir pridėkite druskos su pipirais.

Patiekite šiltą arba šaltą.

Skanaus!

No comments:

Post a Comment