Aštri moliūgų ir žemės riešutų sriuba
/paTinka ir vegetarams/
Ingredientai:
1 valg. šaukšt. aliejaus,
1 didelis svogūnas, susmulkintas,
3 arbat. šaukšt. kario prieskonių,
2 stiklinės trinto moliūgo vidaus (be sėklų),
1/2 stiklinės žemės riešutų sviesto,
žiupsnelis druskos (pagal skonį),
žiupsnelis pipirų (pagal skonį),
1/4 stiklinės smulkintų žemės riešutų (papuošimui petiekiant)
Paruošimas:
Puode aliejuje pakepinkite svogūnus. Tada suberkite kario prieskonius, gerokai išmaišykite. Pridėkite moliūgą. Maišydami sudėkite žemės riešutų sviestą. Supilkite dvi stiklines karšto vandens. Paragaukite ir paskaninkite sriubą druska bei pipirais. Virinkite sriubą apie 15 min.
Išvirus sriubąi ją sutrinkite blenderiu arba mikseryje. Supilkite atgal į puodą ir pridėkite stiklinę karšto vandens. Vėl užvirinkite sriubą, ją paragaukite ir jei reikia pridėkite druskos su pipirais.
Pateikite sriubą karštą, pabarstę žemės riešutų ant viršaus.
Skanaus!
No comments:
Post a Comment