Svogūnų sriuba (Prancūzijos virtuvė)

Svogūnų sriuba
/paTinka ir vegetarams/

Ingredientai:
50 g. sviesto,
750 g. svogūnų, susmulkinti griežinėliais,
3 česnako skiltelės, sutrintos,
25 g. miltų,
1.5 l. jautienos arba daržovių sultinio,
200 ml. balto vyno,
1 lauro lapas,
žiupsnelis čiobrelio,
druskos,
pipirų,
1/2 prancūziško batono,
100 g.  Gruyere arba Parmezano sūrio, sutarkuoto

Paruošimas:

Puode išitpinkite sviestą ir sudėkite svogūnus. Kepinkite juos 30 - 40 min. Svogūnai taps rudos spalvos ir labai minkšti. Nuolatos maišykite.

Suberkite česnaką ir miltus. Gerokai išmaišykite. Iš lėto supilkite sultinį. Užvirinkite sriubą.

Įdėkite lauro lapą, čiobrelius, druskos, pipirų (pagal skonį). Uždenkite dangčiu ir virinkite apie 40 min. ant vidutinės ugnies.

Tuo tarpu prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis. Paskrudinkite jas orkaitėje, griliuje arba tosteryje. Sudėkite tarkuotą sūrį ir leiskite jam ištirpti ant kiekvienos riekelės - galite tai daryti orkaitėje arba griliuje.

Patiekiant sriubą įdėkite batono riekelę su sūriu.

Skanaus!