Nuo pat vaikystės mes mėgstame vienus ar kitu patiekalus, valgius. Jau tada išmokome, kad kai kurie maisto produktai būna skanesni tam tikrais deriniais: braškės su šokoladu, agurkai ir pomidorai su grietine, žuvis su citrina ir tt, tt. Patekę į mūsų gomurį šie deriniai atskleidžia visą skonių gamą. Mes patenkame tarsi į visai kitą skonių lygmenį. Šiandien pateiksiu jums žinomų ir dar nežinomų klasikinių ingredientų derinių. Pasimėgaukime drauge.
Migdolai – cukrus, grietinėlė, sviestas, romas, konjakas, brokoliai, pupelės, apelsinai, slyvos, abrikosai, džiovinti vaisiai.
Obuoliai – sūris, kriaušės, apelsinai, citrinos, grietinėlė, sviestas, dauguma žolelių, kiauliena, antiena, žąsiena, svogūnai, bulvės, kumpis, moliūgas, raudoni kopūstai.
Kumpis – kiaušiniai, klevo sirupas, žalieji kopūstai, svogūnai, česnakai, pupelės, obuoliai, kriaušės, džiovinti obuoliai ir kriaušės, ananasai, vištiena, kalakutiena, kmynai.
Bazilikas – pomidorai, moliūgai, žuvis, kiauliena, aviena, apelsinai, česnakai, kedro riešutai, Parmezano sūris, degtinė.
Mėlynasis sūris – raudoni ar balti saldūs vynai, obuoliai, kriaušės, sviestas, grietinėlė, salieras, migdolai.
Žalieji kopūstai – kumpis, juodieji pipirai, sviestas, česnakai, kmynai, garstyčios, druska, bulvės, svogūnai, obuoliai, džiovintos kriaušės ir obuoliai.
Kardamonas – cukrus, kava, šokoladas, sviestas, razinos, cinamonas, kmynai, safronas, rožinis vanduo.
Morkos – krapai, petražolės, kmynai, imbieras, cinamonas, sviestas, grietinėlė, česnakas, apelsinai, citrinos, obuoliai, ananasai, razinos.
Vištiena – peletrūnas, dauguma prieskonių ir .... daug kuo!
Šokoladas – kava, apelsinai, avietės, braškės, vyšnios, mėtos, vanilė, rozmarinai, laimai, grietinėlė, pienas, cinamonas, įvairūs riešutai.
Kava – cinamonas, graikiški riešutai, apelsinai, kardamonas, romas, vanilė, sviestas, grietinėlė, šokoladas.
Cukinijos – vištiena, peletrūnas, vasaros daržovės, sūriai.
Antiena – apelsinai, kriaušės, obuoliai, vyšnios, mango, ananasai, žirniai, agurkai, kmynai, džiovinti obuoliai ir kriaušės.
Žuvis – sviestas, citrusiniai vaisiai (ypač citrinos), agurkai, petražolės, baltas vynas, česnakai, alyvuogės.
Džinas – tonikas, švieži agurkai.
Aviena – mėtos, čiobreliai, česnakai, švieži rozmarinai, safronas, džiovinti abrikosai, apelsinai.
Mėtos – abrikosai, braškės, avietės, rabarbarai, aviena, antiena, menkė, pomidorai, pomidorų padažai, šokoladas, juodoji arbata, žalioji arbata, citrinos.
Ananasai – džinas, apelsinai, laimai, mango vaisiai, romas, rudasis cukrus, sviestas, juodieji pipirai, mėtos, kokosai, imbieras, šokoladas.
Kiauliena – razinos, ryžiai, ananasai, obuoliai, džiovintos kriaušės, apelsinai, romas.
Krevetės – sviestas, alyvuogių aliejus, česnakai, krapai, mėtos, pomidorai, bazilikas, apelsinai, safronas, kmynai.
Avietės – šokoladas, braškės, grietinėlė, apelsinų sultys, apelsinų alkoholiu, mėtos, rabarbarai.
Lašiša – sviestas, vanilė, agurkai, peletrūnas, krapai, salieras, žalioji arbata, citrina, kumpis.
Braškės – apelsinų sultys, mėtos, avietės, juodieji pipirai, grietinėlė, šokoladas.
Pomidorai – graikiški riešutai, apelsinai, bazilikas, česnakai, alyvuogių aliejus, baltas vynas, balzaminis actas, lauro lapai, mėtos ir dar daug su kuo dera.
Vanilė – romas, grietinėlė, pienas, juodoji arbata, kava, šokoladas, karamelė, kai kurios žuvies rūšys, džiovinti vaisiai, morkos.
Graikiški riešutai – medus, cinamonas, pomidorai, karamelė, midgolai, sviestas, moliūgai.
Dar egzistuoja daug skanių derinių. Jei žinote daugiau, kviečiu pasidalinti, jūsų mėgstamais ingredientų deriniais.
Linkiu skanių ir įdomių atradimų virtuvėje!