Arbūzo, feta sūrio ir alyvuogių salotos /paTinka ir vegetarams/
Ingredientai:
1 nedidelis raudonas svogūnas,
2 - 4 laimai,
1.5 kg. arbūzo, išpjautas tik vidus,
250 g. feta sūrio,
truputis petražolių, smulkintų,
truputis mėtos lapelių, susmulkintų,
3 - 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus,
100 g. alyvuogių,
maltų juodųjų pipirų
Paruošimas:
Nulupkite ir susmulkinkite raudonąjį svogūną. Sudėkite juos į dubenį ir išspauskite laimo sultis ant viršaus.
Arbūzo raudonąją dalį supjaustykite maždaug 4 cm trikampiais.
Feta sūrį susmylkinkite apie 2 cm kubeliais. Sudėkite jį į dubenį ir pabarstykite petražolėmis su mėta. Tada gerokai išmaišykite. Prieskoniai turi prilipti prie sūrio.
Supilkite svogūnus su laimo sultimis ant arbūzo. Pridėkite alyvuogių ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Sudėkite feta sūrį su prieskoniais. Tada salotas atsargiai išmaišykite. Kad sūris ir arbūzas neprarastų savo formos. Salotas paskaninkite pipirais ir patiekite.
Skanaus!