Ingredientai:
500 g. bulvių,
3 kiaušiniai,
4 - 6 svogūnų laiškai,
keletas valg. šaukšt. majonezo,
druskos,
pipirų,
šlakelis citrinos sulčių
Paruošimas:
Išvalykite ir susmulkinkite kubeliais (apie 3 cm.) bulves. Jei bulvės šviežios - palikite odeles, nelupkite. Išvirkite, nukoškite ir leiskite ataušti.
Kiaušinius kietai išvirkite. Atvėsinkite šaltu vandeniu ir nulupkite. susmulkite apie 1 cm. kubeliais ir leiskite pilnai ataušti.
Svogūnų laiškus susmulkinte smulkiai kaip tik jum patinka.
Visus ingredientus sumaišykite dideliame dubenyje kartu su majonezu. Paragaukite ir pridėkite druskos su pipirais.
Šios salotos šaldytuve gali išsilaikyti iki keleto dienų. Todėl puikiai tinka įvairiem pobūviam, gimtadieniam, kitom šventėm, o taippat kasdieniam jūsų stalui.
Skanaus!
20/11/2010
19/11/2010
Graikiška duona - "Psomi"
Kiekvienas Graikijos gyventojas žino kaip pagaminti lengvą, skanią ir traškią duoną vadinamą "Psomi". Ši duona visada buvo svarbi graikams. Jos suvalgoma taippat labai daug. Tarptautinio statistikos biuro duomenimis keleri metai atgal Graikijoje buvo suvartojama apie 125 g. "Psomi" duonos vienam gyventojui. Tuo tarpu kitose Europos valstybėse šis skaičius buvo vidutiniškai 30 g. vienam gyventojui.
Duonos gaminimas Graikijoje - gili tradicija, siekianti jau Antikos laikus. Tai būtent graikai pirmieji pradėjo iš duonos formuoti įvairias formas ir skonius. Pabandykite ir jūs pasigaminti šios tradicinės graikiškos kvapnios šviežios duonos.
Graikiška duona - "Psomi"
Ingredientai:
4 stiklinės miltų,
1.5 stiklinės šilto vandens,
1 valg. šaukšt. mielių,
2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus,
2 arbat. šaukšt. druskos,
1 arbat. šaukšt. cukraus,
truputis sezamo sėklų (nėra būtina)
Paruošimas:
Ištirpinkite mieles šiltame vandenyje. Dubenyje sumaišykite 1.5 stiklinės miltų, druską, cukrų, aliejų ir ištirpintas mieles su vandeniu. Uždenkite rankšuolščiu ir palikite 30 min. (turi truputį iškilti).
Pridėkite 1.5 stiklinės miltų ir maišykite rankom. Susiformuos klampi drėgna tešla. Pabarstykite stalą likusiais miltais ir išėmę tešlą iš dubens ją kočiokite ant stalo. Minkykite tol kol nelips prie rankų (10 - 15 min.).
Suformuokite du duonos kepaliukus. Padėkite juos ant pabarstyto miltais nepridegančio padėklo.
Vėl uždenkite duoną rankšluoščiu ir leiskite pagulėti 10 - 15 min.
Tuo tarpu įkaitinkite krosnį iki 220 C. Šepetėliu patepkite duoną vandeniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Šaukite duoną kepti į krosnį 30 min. jei reikia kepkite ilgiau kol apskrus ir taps auksinės spalvos.
Atvėsinkite duoną.
Skanaus!
Duonos gaminimas Graikijoje - gili tradicija, siekianti jau Antikos laikus. Tai būtent graikai pirmieji pradėjo iš duonos formuoti įvairias formas ir skonius. Pabandykite ir jūs pasigaminti šios tradicinės graikiškos kvapnios šviežios duonos.
Graikiška duona - "Psomi"
Ingredientai:
4 stiklinės miltų,
1.5 stiklinės šilto vandens,
1 valg. šaukšt. mielių,
2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus,
2 arbat. šaukšt. druskos,
1 arbat. šaukšt. cukraus,
truputis sezamo sėklų (nėra būtina)
Paruošimas:
Ištirpinkite mieles šiltame vandenyje. Dubenyje sumaišykite 1.5 stiklinės miltų, druską, cukrų, aliejų ir ištirpintas mieles su vandeniu. Uždenkite rankšuolščiu ir palikite 30 min. (turi truputį iškilti).
Pridėkite 1.5 stiklinės miltų ir maišykite rankom. Susiformuos klampi drėgna tešla. Pabarstykite stalą likusiais miltais ir išėmę tešlą iš dubens ją kočiokite ant stalo. Minkykite tol kol nelips prie rankų (10 - 15 min.).
Suformuokite du duonos kepaliukus. Padėkite juos ant pabarstyto miltais nepridegančio padėklo.
Vėl uždenkite duoną rankšluoščiu ir leiskite pagulėti 10 - 15 min.
Tuo tarpu įkaitinkite krosnį iki 220 C. Šepetėliu patepkite duoną vandeniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Šaukite duoną kepti į krosnį 30 min. jei reikia kepkite ilgiau kol apskrus ir taps auksinės spalvos.
Atvėsinkite duoną.
Skanaus!
18/11/2010
Pasigaminkime patys - naminis majonezas
Ingredientai:
3 kiaušinių tryniai,
2 valg. šaukšt. garstyčių,
žiupsnelis druskos,
100 ml. daržovių aliejaus,
50 ml. alyvuogių aliejaus,
1 valg. šaukšt. citrinų sulčių,
1 valg. šaukšt. vyno acto,
Paruošimas:
Išplakite kiaušinių trynius, garstyčias ir druską kartu (geriausia mikseryje, tačiau galite ir rankiniu plaktuvu).
Abu aliejus sumaišykite kartu. Pusę aliejaus mišinio supilkite į gautą kiaušinių mišinį. Pilkite iš lėto ir nuolatos maišykite. Masė pamažu sutirštės.
Nenustodami maišyti supilkite citrinų sultis ir likusią aliejaus dalį. Toliau maišykite apie 1 min. Supilkite actą ir žiupsnelį druskos.
Majonezą galite naudoti iš karto arba įdėkite į šaldytuvą ir sunaudokite jį trijų dienų bėgyje.
Skanaus!
3 kiaušinių tryniai,
2 valg. šaukšt. garstyčių,
žiupsnelis druskos,
100 ml. daržovių aliejaus,
50 ml. alyvuogių aliejaus,
1 valg. šaukšt. citrinų sulčių,
1 valg. šaukšt. vyno acto,
Paruošimas:
Išplakite kiaušinių trynius, garstyčias ir druską kartu (geriausia mikseryje, tačiau galite ir rankiniu plaktuvu).
Abu aliejus sumaišykite kartu. Pusę aliejaus mišinio supilkite į gautą kiaušinių mišinį. Pilkite iš lėto ir nuolatos maišykite. Masė pamažu sutirštės.
Nenustodami maišyti supilkite citrinų sultis ir likusią aliejaus dalį. Toliau maišykite apie 1 min. Supilkite actą ir žiupsnelį druskos.
Majonezą galite naudoti iš karto arba įdėkite į šaldytuvą ir sunaudokite jį trijų dienų bėgyje.
Skanaus!
16/11/2010
14/11/2010
Creme Brulee - Nepamirštama klasika iš Prancūzijos
Creme Brulee (Krem briulė) - desertas kilęs iš Prancūzijos. Dėl jo kilmės linkę pasiginčyti ispanai ir anglai. Kadangi panašaus tipo desertai Ispanijoje ir Anglijoje jau buvo gaminami kelis šimtemečius. Ispanijoje šis desertas net turi kitą pavadinimą: "Crema Catalana". Tuo tarpu Anglijoje jį vadino "degintu kremu". Visgi seniausi rašytiniai šaltiniai rodo, kad Creme Brulee pirmi ragavo ir juo mėgavosi Prancūzijos gyventojai.
Šiandien pateikiu paprastą klasikinį šio nuostabaus deserto receptuką. 5 žingsneliai iki dangaus!
Creme Brulee
Ingredientai:
8 kiaušinio tryniai,
1/3 stiklinės cukraus,
2 stiklinės neriebios grietinės (tinka ir grietinėlė),
1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto,
1/4 stiklinės, cukraus (karamelizavimui ant viršaus)
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 150 C.
Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius su cukrumi (1/3 stiklinės). Maišykite tol kol cukrus visai ištirps. Supilkite grietinę ir vanilės ekstraktą. Toliau viską maišykite, kol gerai išsimaišys. Jei susidarys burbulai ar putos ant viršaus, juos būtinai nugriebkite.
Gautą mišinį padalinkite į 6 lygius keramikinius ar molinius indelius. Paimkite gilų padėklą ir jį pripilkite šilto vandens. Tada sudėkite indelius su Creme Brulee. Vanduo turi apsemti apie pusę indukų (galima ir šiek tiek daugiau). Įdėkite į orkaitę ir su vandens "vonia" kepkite apie 60 min. Kol pajudinus indelį su Creme Brulee jis bus nebe skysto pavidalo.
Tada išimkite Creme Brulee su vandens vonia ir padėkite atvėsti. Leiskite vėsto kartu su vandeniu - iš lėto. Atvėsus sudėkite į šaldytuvą mažiauiai 2 valandoms. Geriau jei paliksite per naktį.
Prieš petiekiant ant kiekvieno indelio Creme Brulee užberkite apie 1 arbat. šaukšt. cukraus. Cukrų ištirpinkite po griliumi ar ugnies žiebtuvėliu (spec. virtuvinis įrankis). Karamelizuokite cukrų kol pradės juoduoti.
Patiekiant leiskite kelias akimirkas cukrui atvėsti.
Skanaus!
Šiandien pateikiu paprastą klasikinį šio nuostabaus deserto receptuką. 5 žingsneliai iki dangaus!
Creme Brulee
Ingredientai:
8 kiaušinio tryniai,
1/3 stiklinės cukraus,
2 stiklinės neriebios grietinės (tinka ir grietinėlė),
1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto,
1/4 stiklinės, cukraus (karamelizavimui ant viršaus)
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 150 C.
Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius su cukrumi (1/3 stiklinės). Maišykite tol kol cukrus visai ištirps. Supilkite grietinę ir vanilės ekstraktą. Toliau viską maišykite, kol gerai išsimaišys. Jei susidarys burbulai ar putos ant viršaus, juos būtinai nugriebkite.
Gautą mišinį padalinkite į 6 lygius keramikinius ar molinius indelius. Paimkite gilų padėklą ir jį pripilkite šilto vandens. Tada sudėkite indelius su Creme Brulee. Vanduo turi apsemti apie pusę indukų (galima ir šiek tiek daugiau). Įdėkite į orkaitę ir su vandens "vonia" kepkite apie 60 min. Kol pajudinus indelį su Creme Brulee jis bus nebe skysto pavidalo.
Tada išimkite Creme Brulee su vandens vonia ir padėkite atvėsti. Leiskite vėsto kartu su vandeniu - iš lėto. Atvėsus sudėkite į šaldytuvą mažiauiai 2 valandoms. Geriau jei paliksite per naktį.
Prieš petiekiant ant kiekvieno indelio Creme Brulee užberkite apie 1 arbat. šaukšt. cukraus. Cukrų ištirpinkite po griliumi ar ugnies žiebtuvėliu (spec. virtuvinis įrankis). Karamelizuokite cukrų kol pradės juoduoti.
Patiekiant leiskite kelias akimirkas cukrui atvėsti.
Skanaus!
Subscribe to:
Posts (Atom)