Ingredientai:
3 kiaušinių tryniai,
2 valg. šaukšt. garstyčių,
žiupsnelis druskos,
100 ml. daržovių aliejaus,
50 ml. alyvuogių aliejaus,
1 valg. šaukšt. citrinų sulčių,
1 valg. šaukšt. vyno acto,
Paruošimas:
Išplakite kiaušinių trynius, garstyčias ir druską kartu (geriausia mikseryje, tačiau galite ir rankiniu plaktuvu).
Abu aliejus sumaišykite kartu. Pusę aliejaus mišinio supilkite į gautą kiaušinių mišinį. Pilkite iš lėto ir nuolatos maišykite. Masė pamažu sutirštės.
Nenustodami maišyti supilkite citrinų sultis ir likusią aliejaus dalį. Toliau maišykite apie 1 min. Supilkite actą ir žiupsnelį druskos.
Majonezą galite naudoti iš karto arba įdėkite į šaldytuvą ir sunaudokite jį trijų dienų bėgyje.
Skanaus!
No comments:
Post a Comment