Mini pica su prancūzišku batonu (Pizza baguette)
/paTinka ir vegetarams/
Ingredientai:
2 prancūziški batonai (30 - 40 cm. ilgio) arba vienas "metrinis",
30 - 40 g. pomidorų tyrės,
1 česnako skiltelė, sutrinta,
truputis džiovinto baziliko,
340 g. mocarelos sūrio, tarkuoto,
340 . g. čederio sūrio, tarkuoto,
truputis raudonėlio
Paruošimas:
Orkaitę įjunkite griliau funkcijai. Batonus perpjaukite pusiau. Įdėkite į orkaitę ir palaikykite 5 min. Tada išimkite iš orkaitės. Ilgiau laikyti tikrai nereikia.
Dubenyje sumaišykite pomidorų tyrę ir česnaką. Tada sudėkite baziliką ir gerai išmaišykite.
Patepkite kiekvieną perpjautą batoną gautaja pomidorų tyrės ir prieskonių mase. Ant viršaus pabarstykite abiejų rūšių sūriais. Tada suberkite raudonėlius. Dėkite į orkaitę. Laikykite orkaitėje tol kol sūris išsilydys ir taps rudokos spalvos.
PS: Ne vegetariškas variantas yra pridėti rūkyto kumpio, (ar kitos mėsos) po to kai patepėte batonus pomidorų tyre.
Skanaus!