Ingredientai:
100 g. sviesto (nesūraus geriausia),
1 nedidelis svogūnas, smulkiai susmulkintas,
1 česnako skiltelė, sutrinta,
250 g. vištos kepenėlių,
vieno apelsino tarkuotų žievelių,
1 valg. šaukšt. šviežių apelsino sulčių,
1 valg. šaukšt. brendžio
Paruošimas:
Pusę turimo sviesto ištirpinkite storo dugno puode. Suberkite svogūnus, kepinkite juos 6 - 8 min. kol suminkštės. Suberkite česnaką, toliau kepinkite apie1 min. Tada išimkite kepintus svogūnus ir česnakus ir pasidėkite dubenyje šalia.
Kepenėles nuplaukite šaltu vandeniu. Tada padėkite į koštuvą ir leiskite nuvarvėti vandeniui. Nusausintas kepenėles sudėkite į įkaitintą sviestą, kuriame anksčiau kepinote svogūnus su česnakais. Taippat suberkite apelsino žieveles. Kepkite 2 - 3 min. Kol kepenėlės paruduos iš išorės.
Supilkite brendį. Leiskite užvirti ir burbuliuoti 30 sek. Supilkite pakepintas kepenėles į dubenį kuriame yra kepinti svogūnai. Truputį ataušus, supilkite apelsino sultis, likusį sviestą. Tada visą mišinį supilkite į mikserį ir gerokai sumalkite (tai galite padaryti ir rankiniu blenderiu). Paragaukite ir pridėkite druskos ir pipirų, jei reikia.
Gautą paštetą sudėkite į formas ir patalpinkite į šaldytuvą kelioms valandoms. Geriausia palikti nakčiai.
Skanaus!
No comments:
Post a Comment