08/11/2010

Kepti raudonieji pipirai (Prancūzijos virtuvė)

Ingredientai:

3 dideli raudonieji pipirai,
alyvuogių aliejus,
1 didelis raudonas svogūnas, nuluptas ir susmulkintas į 6 dalis,
pankolio galvutė, susmulkinta stambiai,
3 česnako skiltelės, sutrintos,
žiupsnelis druskos,
truputis juodųjų pipirų,
200 g. ožkos sūrio (galima ir mozarella),

Paruošimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 120 C.

Pipirus perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes. Ištepkite kepimo skardą aliejumi ir sudėkite pipirus.

Svogūnus, pankolį ir česnakus sudėkite į dubenį, įpilkite šlakelį aliejaus. Pridėkite druskos, pipirų. Viską gerai išmaišykite. Tada pasigamintą mišinį sudėkite į pipirus. Šaukite juos į orkaitę ir kepkite 1 h 20 min.

Praėjus laikui, išimkite pipirus iš orkaitės. Padidinkite laipsnius iki 190 C. Sūrį sutarkuokite arba supjaustykite juostelėm ir sudėkite ant pipirų. Grąžinkite pipirus į orkaitę ir kepkite apie 5 min, kol sūris išsilydys.

Skanaus!

No comments:

Post a Comment