25/11/2010

Naminis vištienos sultinys

Šiais laikais labai paprasta pasigaminti sultinį, t.y. nusiperki sultinio kubelių ar košelės, užpili verdančiu vandeniu ir baigta. Tai lengva, greita, nebrangu ir gana skanu. Šiandien pateiksiu receptą kaip apsieiti be pirktinio sultinio. Tai ypač naudinga kai turite vištienos, jautienos ar kitų produktų likučių. Iš jų nesunkiai pasigaminsite skanų sultinį namuose.

"Naminis vištienos sultinys"

Ingredientai:

1 - 1.5 l. karšto vandens,
apie 1.5 kg. vištos kaulų (gali būti ir visas vištos karkasas),
200 g. svogūnų,
200 g. saliero,
150 g. porų,
100 g. morkų,
keli lauro lapeliai,
truputis petražolių (gali būti ir nesmulkintos),
juodųjų nemaltų pipirų,
truputis druskos
2 arbat. šaukšt. aliejaus,
2 - 3 skiltelės česnako,

Paruošimas:

1) Visas turimas daržoves susmulkinkite jums priimtinais dydžiais (nebūtinai smulkiai). Paimkite nepridegančio dugno puodą. Įpilkite aliejų ir sudėkite vištos kaulus bei visas daržoves. Kepinkite 3 - 5 min, ant didelės ugnies. Nuolat maišykite.

2) Supilkite karštą vandenį į kepintas daržoves ir vištieną. Sumažinkite ugnį ir virinkite sultinį apie 2 val. Tai yra skanaus sultinio paslaptis. Sultinys turi būti verdama labai lėtai, kad ingredientų skoniai gerai susimaišytų.

3) Viršuje susidarys šiek tiek "nešvarių" putų, jas šaukštu nugriebkite. Tada koštuvu perkoškite sultinį. Paragaukite ir jei reikia pridėkite druskos.

Sultinys dažnai verdamas iš ingredientų, kurie liko nuo kitų patiekalų. Pvz. jei liko dalis morkų, vištos ar kitos mėsos kaulai, petražolių koteliai ir pan. Norint išvirti jautienos ar kitą sultinį tereikia sekti pagal receptą ir pakeisti vištos kauliukus tuo ingredientu kuriuo norite.

Sėkmės eksperimentuojant.
Skanaus!

2 comments:

  1. o kur daržoves su vištiena dėti?

    ReplyDelete
  2. Jas išmesti išvirus sultinį. Kaip jau minėjau, sultinys dažniausiai verdamas iš atlikusių ingredientų.

    ReplyDelete