Eklerai su kremu ir šokolado padažu
Ingredientai:
Eklerams:
150 g. sviesto,
225 ml. vandens,
225 g. miltų (galite daugiau, pabarstymui),
6 kiaušiniai,
žiupsnelis druskos,
300 ml. neriebios grietinės,
Padažui:
100 g. cukraus,
100 ml. vandens,
50 g. juodo gryno šokolado, susmulkintas gabaliukais,
25 g. sviesto,
Kremui:
200 - 250 ml. neriebios grietinės,
2 valg. šaukšt. cukraus,
1/2 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto
Paruošimas:
Eklerams. Vandenį supilkite į puodą. Įdėkite sviestą ir užvirinkite vandenį.
Užvirus vandeniui su sviestu, nuimkite puodą nuo ugnies. Supilkite miltus. Gerokai išmaišykite, kad gautūsi vientisa skystoka masė (masė turi nelipti prie puodo kraštų).
Sumuškite kiaušinius vieną po kito į masę, nuolat maišydami. Įberkite žiupsnelį druskos.
Masę sudėkite į kulinarinį maišą ir leiskite truputį ataušti, 1 - 2 min. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C.
Ant kepimo skardos patieskite kepimo popierių. Kulinariniu maišu suformuokite eklerus. Tik atminkite, eklerai orkaitėje padidės beveik dvigubai. Todėl padarykite tarpus tarp vienas kito.
Šaukite eklerus į orkaitę ir kepkite 30 - 40 min. Tol kol taps tvirti (ir viduje).
Iškepus, padėkite, kad atvėstų.
Kremui. Dubenyje išplakite grietinę, cukrų ir vanilę. Plakite tol kol susiformuos standus kremas.
Eklero apačioje padarykite nedidelę skylutę ir kulinariniu maišeliu įleiskite kremą į eklerą. Taip kartokite su visais eklerais.
Šokoladiniui padažui. Vandenį ir sukrų supilkite į nedidelį puodą. Virinkite 4 - 5 min, kol cukrus ištirps ir taps tirštu sirupu. Tada suberkite šokoladą ir sviestą. Gerai viską išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite ataušti 1 - 2 min. Padažą užpilkite ant eklerų ir patiekite juos.
Skanaus!
No comments:
Post a Comment